Po letnem delovnem načrtu podružnice smo imeli planirano delovno soboto 2. decembra. Na mrzel zimski dan so učenci z veseljem prišli v šolo, saj so z njimi prišle tudi mamice. Že pred snegom so pridno nabrali mah, zelene vejice dreves in grmov, saj so vedeli, da bodo v šoli izdelovali adventne venčke in jih tudi odnesli domov.

Mize smo postali kar na hodniku šole, da je bilo dovolj prostora za vse. Delo je hitro steklo in otroci so pridno pomagali staršem in obratno. Nastali so zelo lepi venčki, ki smo jih postavili na razstavo, da smo si jih potem lahko ogledali.

Nato smo se lotili izdelave novoletnega presenečenj. Na notranjo stran pokrovčka smo prilepili figurice, v kozarec smo nalili vodo in dodali bleščice in umetni sneg. Kozarce smo zaprti in zatesnili z lepilom. Nastala je krogla presenečenja.

Po malici smo začeli izdelovati novoletne voščilnice. Mamice so s šivanjem ustvarjale smrečice, otroci pa so za šivanje izbrali lažji vzorec – repatica. Vsi smo delo zaključili uspešno in nastale so čudovite voščilnice. Čas v šoli pa je vsem zelo hitro minil.