V kratkem in še počitniško obarvanem februarju so se na naši podružnici zvrstile različno obarvane dejavnosti. Obiskala nas je Alenka Kos, pisateljica in velika zagovornica boljšega sveta. V čudoviti vilinski obleki nas je začarala preko glasbe, slike, giba in svojih knjig, ter nas popeljala v pravljice vilinskega sveta. Preko sedmih cvetov različnih barv, ki jih je razdelila ob zgodbah med otroke, nam je predstavila ključ vilinskih vrednot, ki jih mora imeti vsak dober človek. Skupaj smo ugotovili, da je najlepša vrednota med njimi prav ljubezen. Vilinski ključ nam je bil tako všeč, da smo gospe Alenki Kos obljubili, da ga bomo pri pouku izdelali. Otroci so se preko zgodb in slik spoznavali z drugačnimi otroki in to drugačnost z zanimanjem sprejemali. Ugotovili so, da četudi so drugačni, so lahko srečni. Na koncu so bili trije učenci izžrebani in so od Alenke prejeli čudovita darila. Nam (šoli) pa je gospa Alenka podarila nekaj knjig in CD – jev. Da pa je gospa Alenka Kos prišla na podružnico, se moramo zahvaliti podjetju Domel, ki je bil sponzor pri tem projektu. Hvala vsem.

V četrtek popoldne pa je na podružnico prišel gospod Luka Kušar iz podjetja Arnes in nam preko projekta Safe.si predstavil “Internet – ulica v otroškem žepu”. Starši, učiteljici in tudi posamezni učenci so z zanimanjem prisluhnili predavanju o pasteh interneta v katere lahko padejo otroci in tudi odrasli.

Teden smo zaključili zadnji dan pred počitnicami še s športnim dnem. Vreme nam je bilo naklonjeno, tako da smo uživali v snegu in soncu. Pošteno smo se nasankali, drug drugega okepali in zgradili iglu v katerem smo se na koncu še slikali.

Dostopnost