Prvi šolski dan se nam je v podružnični šoli Davča pridružila prvošolka Alina. Njeni novi sošolci so ji pripravili dramsko igrico O debeli repi. Zaplesali smo dva otroška plesa in zapeli nekaj pesmi. Poskrbeli smo, da ji bo prvi šolski dan ostal v lepem spominu.

Prvi športni dan – Topli septembrski dnevi so kar vabili v naravo in podali smo se iz šole peš proti Črnemu vrhu. Mlajši učenci ga nismo osvojili, saj so nam noge prej omagale. A nič za to. Uživali smo v opazovanju narave, nabirali smo jurčke in lisičke, prišli na strmi del smučišča in na bližnjih leskah nabrali precej lešnikov, ki jih sedaj sušimo.

Začetek bralne značke – Ob začetku bralne značke nas je obiskala knjižničarka Katarina. Z odigrano zgodbo Gusar Berto smo zaključili lansko bralno značko in začeli z novo. Prvošolka Alina pa je prejela v dar knjigo Smejalnik in cvililna zavora. Knjižničarki Katarini smo obljubili, da bomo pridno brali in ko nam zmanjka knjig v knjižnici, obiščemo šolsko knjižnico v Železnikih in Tavčarjevo knjižnico na Češnjici.

Dostopnost